Adoptă un copac!

Status: Fundraising

 „Adoptă un copac!” este un proiect de împădurire al asociației ViitorPlus-Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, ce are ca scop creșterea suprafeței împădurite în județele din sudul României, în special prin plantarea de perdele forestiere și perimetre de ameliorare.

Din 2007 și până în prezent, proiectul Adoptă un Copac! a plantat alaturi de 13,100 de voluntari peste 590,000 de puieţi pe o suprafață de ~75 de hectare.

Suma:

10,661 RON

Galantomi:

20

Donatii:

145

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 „Adoptă un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România.  Atragem fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Din 2007 și până în prezent, proiectul "Adoptă un Copac!" a plantat alaturi de 13,100 de voluntari peste 590,000 de puieţi pe o suprafață de ~75 de hectare.

Ne concentrăm pe locații din zona rurală, unde exista o mare nevoie de păduri iar primăriile nu au buget pentru asemenea proiecte. Creștem cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole.

Cu fiecare 10 lei donati, un puiet este plantat și îngrijit în timp de 5 ani sau până când pădurea ajunge la stadiul în care se poate îngriji singură (stadiul de masiv), apoi urmează 10 ani de monitorizare pentru a ne asigura că pădurea își menține integritatea și prosperitatea.

În activitățile de plantare de primăvara și toamna implicăm voluntari, adulți și tineri, pentru a le oferi o experiență plăcuta, în aer liber prin care încurajăm un comportament responsabil față de mediu. Ne simțim bine și plantăm împreuna copaci ce vor asigura sănătatea generațiilor următoare!

Adopta un copac! Ne poți susține și tu!

*Emitem certificate de adopție copăcei pentru aniversari, onomastice și toate celelalte evenimente importante din viața ta și a celor dragi!

Mai multe despre misiunea si viziunea noastra gasiti aici: https://www.facebook.com/adoptauncopac 

SAU

https://www.youtube.com/watch?v=RoL6Zrqv6AU