Traian Gabriel Constantin - ViitorPlus-Asociatia pentru Dezvoltare Durabila

Pe 30 Martie o sa ai propriul tau copac!

1,795 RON Donatii stranse
100% Complete
1,000 RON Target
7 Donatii

 

O legenda spunea ca la nasterea unui copil se obisnuia sa se planteze un copac, in cinstea noului nascut; un mar sau un stejar  daca era baiat, un par sau un mesteacan daca era fata. Soiul copacului nu conta foarte mult,  zic eu, ci faptul ca fiecare “pui de om” avea propriul “pui de pom” care crestea odata cu el si, zice legenda, ii dadea energie copilului sa creasca mare, sa se faca OM.

Nu stiu daca cei de la Viitor Plus s-au inspirat din aceasta legenda cand au inceput campania Padurea Copiilor, ce stiu sigur e ca intr-o perioada in care in Romania se defriseaza cu frenezie zeci de hectare de padure (80% din defrisari fiind ilegale), iar politicienii, propun in Parlament modificarea legii spatiilor verzi pentru a se putea construi blocuri in parcuri, sau pe zonele verzi amenajate dintre blocuri, o mana de tineri inimosi de la Viitor Plus au plantat pana acum 35 de hectare de padure pe terenuri degradate (care nu pot fi folosite pentru agricultura), adica vreo 225.000 puieti!  Asta inseamna ca 225.000 de copii (sau poate chiar oameni maturi) au cate un copac al lor in Padurea Copiilor. Deci mai exista o sansa…..

Pe 30 Martie  2014 dimineata, in Parcul Tineretului, alergam  pentru ca Padurea Copiilor sa aiba si mai multi puieti. Fiecare sprijin inseamna un copac in plus, un ajutor pentru a impaduri o zona defrisatacu teren degradat. Iar fiecare din cei care ajuta aceasta cauza prin intermediul meu va avea un copac in Padurea Copiilor cu numele lui. Pe al meu il cheama Traian si este Frasin (sau poate mar). Pe al tau cum il cheama?

Asa legenda merge mai departe…..

Multumesc celor care sustin aceasta campanie!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

ViitorPlus-Asociatia pentru Dezvoltare Durabila

ViitorPlus-Asociatia pentru dezvoltare durabila este un ONG romanesc infiintat in 2006, ce are in portofoliu proiecte de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat pentru mediu si infrastructură de mediu.

Padurea Copiilor - ViitorPlus

"Pădurea copiilor" a facut parte din ViitorPlus-Asociatia pentru dezvoltare durabila pana in anul 2016, cand a devenit o organizatie individuala, cu identitate juridica distincta.

Pentru a le urmari activitatea curenta, puteti sa ii gasiti la: https://www.padureacopiilor.ro 

Crosul Padurii - Dolce sport ~ 2014

Vine un moment în viaţa fiecăruia dintre noi în care e pur şi simplu momentul să schimbi foaia! Ai aşteptat până acum rezolvări de la guvern, soluţii de la primărie, justiţia divină…

7 Donatii

Oana Badea

1,500 RON
Multumim colegilor care s-au implicat in Targul de prajituri precum si celor care au cumparat prajiturile noastre :)
26 Mar 2014

Dan Paduret

30 RON
19 Mar 2014

Monica Szabo

75 RON
Felicitari pentru implicare! Succes!
19 Mar 2014

Carmen Opritescu

50 RON
Felicitari!
19 Mar 2014

Alexandra Mruk

60 RON
mult succes :) Alexandra
19 Mar 2014

Oana Badea

50 RON
Bafta multa Traian si multumesc pentru implicare
06 Mar 2014

Rodica Juganaru

30 RON
:)
04 Mar 2014